Δράμα

 

Η Δράμα είναι μια όμορφη πόλη της ανατολικής Μακεδονίας, απέχει περίπου 150 χλμ από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και είναι χτισμένη στους πρόποδες του όρους Φαλακρού. Θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι πνιγμένη στο πράσινο, ενώ έχει άφθονα νερά και διαθέτει μοναδική γοητεία.
Η Δράμα είναι μια πόλη με μεγάλη και σημαντική ιστορία. Κατοικήθηκε τους προϊστορικούς χρόνους από τον οικισμό Αρκαδικού. Το 1371 η πόλη κατελήφθη από τους Οθωμανούς ενώ κατά την επανάσταση του 1821 η περιοχή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο καθώς ήταν το στρατιωτικό κέντρο των Οθωμανών. Η Δράμα περιήλθε στους Βουλγάρους κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο, το 1912, ενώ απελευθερώθηκε και ενώθηκε με το ελληνικό κράτος κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου στη 1 Ιουλίου 1913,. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1916 περιήλθε ξανά από τους Βούλγαρους οι οποίοι αποχώρησαν το 1918, με τη λήξη του πολέμου. Με την είσοδο των Γερμανών στην Ελλάδα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, γερμανικές και βουλγαρικές δυνάμεις κατέλαβαν την περιοχή, με τους Βούλγαρους να ξεκινούν συστηματικά τον εκβουλγαρισμό του πληθυσμού της Δράμας. Παρόλα αυτά, και λόγω τις σθεναρής αντίστασης του πληθυσμού, οι Βούλγαροι εγκατέλειψαν την περιοχή τον Οκτώβριο του 1944.
Η Δράμα γνώρισε έντονους ρυθμούς ανάπτυξης μέσα στον 20ό αιώνα, με μεγάλες αλλαγές στην αρχιτεκτονική της. Πολλές συνοικίες στο ιστορικό της κέντρο απέκτησαν νέο χρώμα και ζωντάνια, ενώ δημιουργήθηκαν άλλες στην περιφέρεια.
Πολλά είναι τα αξιοθέατα και όχι μόνο, της περιοχής που αξίζει κάποιος να τα επισκεφτεί. Κάποια από αυτά είναι: το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού, ο ποταμός Νέστος, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το σπήλαιο Αγγίτη.
Σας προτείνουμε λοιπόν να κάνετε ένα τουρ στην περιοχή με το ενοικιαζόμενο σας αυτοκίνητο, το οποίο μπορείτε να το παραλάβετε από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης σε πολύ προσιτές τιμές.