Συχνές Ερωτήσεις

1. Ενοικίαση αυτοκινήτου- Βήμα Πρώτο!

Ταξιδεύετε για διακοπές ή δουλειά και χρειάζεστε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο;
Το πρώτο βήμα είναι η κράτηση που πρέπει να κάνετε εύκολα και γρήγορα με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
Ηλεκτρονικά, απευθείας μέσα από το site μας https://www.rideanddrive.gr/ .
Στην αρχική σελίδα υπάρχει η online μηχανή κρατήσεων στην οποία επιλέγετε αρχικά την τοποθεσία στην οποία ταξιδεύετε. Έπειτα επιλέγετε τις ημερομηνίες και ώρες για τις οποίες ενδιαφέρεστε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο.
Εάν πατήσετε «Συνέχεια Κράτησης» θα σας εμφανίσει μια λίστα με κατηγορίες και μοντέλα αυτοκινήτων ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.
Τέλος , συμπληρώνετε κάποια απαραίτητα στοιχεία για την κράτηση όπως ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail και στοιχεία άφιξης και ολοκληρώνετε την κράτηση σας μέσα σε λιγότερο από 5 λεπτά!
Τηλεφωνικώς! Εάν δε τα πάτε και τόσο καλά με την τεχνολογία και το internet μην αγχώνεστε, μπορείτε να καλέσετε στο 0030 2310 600024 και να κάνετε την κράτηση σας μέσω τηλεφώνου απλά, γρήγορα και παραδοσιακά!
Το έμπειρο τμήμα κρατήσεων είναι διαθέσιμο για να σας εξυπηρετήσει άμεσα από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-20:00 και Σάββατο 09:00-17:00.

2. Έφτασα στον προορισμό μου, πως θα βρω την εταιρία;

-Κατά την άφιξη σας στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης ένας έμπειρος οδηγός της εταιρίας θα σας περιμένει με ταμπέλα με το όνομα σας ώστε να σας παραλάβει. Τους χειμερινούς μήνες θα βρείτε τον υπάλληλο μέσα στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου ενώ από την άνοιξη και μετά θα σας περιμένουμε στο σημείο συνάντησης (meeting point) το οποίο βρίσκεται ακριβώς έξω από την αίθουσα αφίξεων με ενδεικτική σήμανση για την εξυπηρέτηση σας. Ο οδηγός θα σας μεταφέρει στα γραφεία μας τα οποία απέχουν μόλις 8 λεπτά από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Για τοποθεσίες πέραν της Θεσσαλονίκης θα λάβετε ειδικές οδηγίες για την εύρεση του οδηγού.

3. Πως γίνεται η παραλαβή του αυτοκινήτου;

– Μόλις ο οδηγός μας σας μεταφέρει στα γραφεία μας, πέντε λεπτά αρκούν ώστε το ταχύτατο προσωπικό μας να εκδώσει το συμβόλαιο ενοικίασης αυτοκινήτου. Τα μόνα έγγραφα που θα σας ζητηθούν είναι δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ και ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας δηλαδή ταυτότητα ή διαβατήριο.
– Επισημαίνεται πως ο οδηγός πρέπει να έχει συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας του και να μην ξεπερνάει το 75ο έτος , ενώ ο νέος οδηγός πρέπει να έχει άδεια οδήγησης σε ισχύ τουλάχιστον 2 έτη.

4. Πως γίνεται η πληρωμή;

– Η πληρωμή γίνεται απευθείας στα γραφεία μας κατά την υπογραφή του συμβολάιου.
Η πληρωμή στα γραφεία της Θεσσαλονίκης γίνεται με πιστωτική κάρτα και υπό προϋποθέσεις με χρεωστική κάρτα ή μετρητά.
Όπως και να επιλέξετε να πληρώσετε δεν θα σας ζητηθεί επιπλέον ποσό για εγγύηση, παρά μόνο το ποσό της ενοικίασης αυτοκινήτου που θα γνωρίζετε ήδη από την κράτηση σας!
Στους υπόλοιπους σταθμούς πέραν της Θεσσαλονίκης (και σε συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων στο σταθμό της Θεσσαλονίκης) θα σας ζητηθεί απαραίτητα πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού και θα δεσμευτεί ένα ποσό ως εγγύηση ανάλογα με την κατηγορία αυτοκινήτου. Φυσικά μετά την επιστροφή του αυτοκινήτου και εφόσον δεν έχουν προκύψει ζημίες σε αυτό, αποδεσμεύεται το ποσό της εγγύησης.Εάν απαιτηθεί εγγύηση, το ποσό κυμαίνεται από 700€-1200€.

5. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο ταξίδι μου ή στα χιλιόμετρα;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στα χιλιόμετρα που μπορείτε να διανύσετε, ούτε επιπλέον χρεώσεις!
Μπορείτε να ταξιδέψετε όπου θέλετε εντός Ελλάδος αλλά απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα μας όπως αναγράφεται και στους όρους του συμβολαίου που θα υπογράψετε και φυσικά δεν ισχύει καμία ασφαλιστική κάλυψη..
Σε περίπτωση που θέλετε να επιβιβαστείτε σε πλοίο για την μετακίνηση σας σε κάποιο νησί, μπορείτε να το κάνετε με την συγκατάθεση της Ride & Drive αλλά δεν ισχύουν οι ασφαλιστικές καλύψεις κατά την διάρκεια που ταξιδεύετε με το πλοίο.

6. Νυχτερινές χρεώσεις

– Για παραλαβή ή επιστροφή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου από τις 21:00 το βράδυ και μετά ή πριν τις 08:00 το πρωί υπάρχει επιπλέον νυχτερινή χρέωση 20€.

7. Επιστροφή του αυτοκινήτου.

– Ο πελάτης υποχρεούται να επιστρέψει το αυτοκίνητο στα γραφεία της εταιρίας μας την ημέρα και ώρα που έχει δηλώσει κατά την υπογραφή του συμβολαίου. Έπειτα από ένα βασικό και γρήγορο έλεγχο στο αυτοκίνητο και εφόσον δεν υπάρχουν ζημίες και θέματα προς επίλυση θα σας μεταφέρουμε εμείς δωρεάν στις αναχωρήσεις του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης. Σε περίπτωση που η πτήση σας είναι πολύ νωρίς το πρωί και πρέπει να επιστρέψετε το όχημα πριν τις 08:00 το πρωί τότε υπάρχει ειδική διαδικασία επιστροφής του αυτοκινήτου απευθείας σε παρκινγκ του αεροδρομίου για την οποία θα ενημερωθείτε αναλυτικά κατά την παραλαβή.

8. Ασφάλεια Αυτοκινήτου

– Σχετικά με την ασφάλεια του αυτοκινήτου έχετε 2 επιλογές:
Α) Ασφάλεια μερικής κάλυψης (CDW) η οποία συμπεριλαμβάνεται στην αρχική τιμή προσφέροντας την δωρεάν η εταιρία μας. Σε αυτή την περίπτωση για οποιαδήποτε ζημιά γίνει στο αυτοκίνητο είτε από τρακάρισμα-χτύπημα είτε από φυσικές καταστροφές (π.χ χαλαζόπτωση ) χρεώνεστε εσείς μέχρι ένα ποσό ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου. Για τις κατηγορίες Β1,C η συμμετοχή σας είναι μέχρι 700€ της ζημιάς. Για τις κατηγορίες D,E G,I η συμμετοχή σας ανέρχεται μέχρι 1000€ της ζημιάς. Για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων όπως diesel ή αυτόματα το ποσό συμμετοχής σας ενδέχεται να διαφέρει αλλά θα ενημερωθείτε αναλόγως από το έγγραφο επιβεβαίωσης της κράτησης σας.
Β) Ασφάλεια πλήρους κάλυψης (FDW) με την οποία καλύπτεστε πλήρως για εξωτερικά χτυπήματα εκτός από τους τροχούς του αυτοκινήτου (λάστιχα-ζάντες), το κάτω μέρος και το εσωτερικό (π.χ καψίματα από τσιγάρο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου). Εντός κάλυψης είναι και τα κρύσταλλα (τζάμια) του αυτοκινήτου. Η επιπλέον χρέωση για να προσθέσετε αυτή την ασφάλεια στο συμβόλαιο σας είναι 4€ ανά ημέρα για τις κατηγορίες Β1, C και 6€ ανά ημέρα για τις κατηγορίες D,E,G,I.

9. Τι γίνεται σε περίπτωση βλάβης του αυτοκινήτου.

– Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Ride & Drive είναι καλυμμένα με 24ωρη οδική βοήθεια πανελλαδικά μέσω μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας με την οποία συνεργαζόμαστε. Για μικροπροβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν (π.χ αλλαγή μπαταρίας) μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από τη οδική βοήθεια ή από το πλησιέστερο συνεργείο με κάλυψη των εξόδων επισκευής από την εταιρία μας φυσικά.
Σε περίπτωση σοβαρής μηχανικής βλάβης του αυτοκινήτου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας διότι το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα σας φέρει αυτοκίνητο αντικατάστασης στην περιοχή που βρίσκεστε το συντομότερο δυνατόν!

10. Τι γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος.

– Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο τροχαίο ατύχημα η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε είναι η εξής:
α) Δεν απομακρύνεστε από το τόπο του ατυχήματος.
β) Καλέστε στην εταιρία μας ώστε να μας ενημερώσετε .
γ) Καλέστε την ασφαλιστική εταιρία ώστε να καταγράψει το ατύχημα.
δ) Εάν έχουν εμπλακεί και άλλα οχήματα στο συμβάν, ενημερώνετε τους οδηγούς να καλέσουν και οι ίδιοι τις ασφαλιστικές τους εταιρίες καθώς και την τροχαία σε περίπτωση σωματικής βλάβης ή διαφωνίας υπαιτιότητας.
ε) Τονίζουμε πως σε περίπτωση που λόγω ζημιάς δεν μπορείτε να συνεχίσετε με το ίδιο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο πρέπει να προσέλθετε εσείς από τα γραφεία μας για αντικατάσταση αυτοκινήτου.

11. Επιπλέον παροχές.

Η εταιρία μας προσφέρει την δυνατότητα κάποιων επιπλέον παροχών που ενδέχεται να σας χρειάζονται όταν θα ενοικιάσετε αυτοκίνητο:
α) Προσθήκη δεύτερου οδηγού στο μισθωτήριο συμβόλαιο με επιπλέον χρέωση 3€ ανά ημέρα.
β) Αλυσίδες χιονιού με επιπλέον χρέωση 3€ ανά ημέρα.
γ) Παιδικό κάθισμα ανάλογα με την ηλικία του παιδιού με επιπλέον χρέωση 3€ ανά ημέρα.
δ) Πλοηγό (GPS) με επιπλέον χρέωση 3€ ανά ημέρα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

12. Πολιτική ακύρωσης κράτησης.

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτηση σας είτε τηλεφωνικώς είτε ηλεκτρονικά μέσα από το site μας.
Σε περίπτωση που για την κράτηση σας χρειάστηκε να βάλετε προκαταβολή το 10% του ποσού μέσω κάρτας, όπως γίνεται για κρατήσεις εκτός Θεσσαλονίκης και σε κάποια συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων και στη Θεσσαλονίκη, το ποσό της προκαταβολής δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης.

13. Παράταση συμβολαίου ή αλλαγή ώρας.

Σε περίπτωση που θέλετε να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε αλλαγή στις ημερομηνίες και ώρες που έχετε δηλώσει στο συμβόλαιο σας η Ride&Drive προσφέρει ευελιξία αλλά οπωσδήποτε πρέπει να ενημερώσετε έγκαιρα την εταιρία μας και φυσικά να ζητήσετε την συγκατάθεση από τον αρμόδιο υπάλληλο. Η εταιρία δε δεσμεύεται εκ των προτέρων ότι θα μπορέσει να εξυπηρετήσει σε αίτημα παράτασης του μισθωτηρίου συμβολαίου καθώς σε περιόδους αιχμής ίσως αυτό να είναι αδύνατον αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για την εξυπηρέτηση σας.

14. Είναι υποχρεωτική η χρήση παιδικών καθισμάτων;

Για την ασφάλεια των παιδιών σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε παιδικά καθίσματα για παιδιά μέχρι 36 κιλά και έως 13 ετών. Η χρέωση είναι 2 ευρώ/ ημέρα και 1 ευρώ/ ημέρα για το δεύτερο παιδικό κάθισμα.

15. Γιατί να προτιμήσω την Ride&Drive για ενοικίαση αυτοκινήτου;

Η Ride & Drive είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία με πολλά χρόνια παρουσίας στο χώρο των ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Η φιλοσοφία μας είναι πελατοκεντρική και έχει ως γνώμονα τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με τον πελάτη σε προσωπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό και διατηρούμε χρόνια σχέση με ένα μεγάλο αριθμό πελατών οι οποίοι εμπιστεύονται την εταιρία μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Φυσικά σε όλα τα παραπάνω ένα προσθέσετε τις πολύ ανταγωνιστικές τιμές μας, το ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, τα απεριόριστα χιλιόμετρα και την ταχύτατη εξυπηρέτηση σας πανελλαδικά σε περιπτώσεις βλάβης θα καταλάβετε γιατί να προτιμήσετε την εταιρία μας. Σημειώστε επίσης πως για ενοικίαση αυτοκινήτου από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπου είναι και τα κεντρικά μας γραφεία η Ride&Drive είναι από τις ελάχιστες εταιρίες (εάν όχι η μοναδική) που δεν ζητάει χρηματικό ποσό ως εγγύηση!

Εάν για οποιοδήποτε λόγω δεν καλύφθηκαν οι απορίες σας από τα παραπάνω ή χρειάζεστε κάποια επιπλέον διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε μέσω e-mail είτε τηλεφωνικώς και το προσωπικό μας θα χαρεί να σας ενημερώσει και να λύσει τις απορίες σας!
e-mail: info@rideanddrive.gr
τηλέφωνο: (+30) 2310 600024 {Δευτέρα- Παρασκευή 08:30-20:00 και Σάββατο 9:00-17:00}
Σας ευχόμαστε καλές ταξιδιωτικές εμπειρίες και επιφυλασσόμαστε να σας δούμε από κοντά!

08:30 – 20:00 (Monday – Friday)
09:00 – 17:00 (Saturday)
closed on Sundays and public holidays
15km Thessaloniki - Perea 57001 Thessaloniki Greece00302310600024info@rideanddrive.grRide And DriveRide And Drive
4.98 5 26