Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς γίνεται η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ride & Drive;

Κράτηση online

Κάντε εύκολα την κράτηση σας απευθείας στον ιστότοπό μας σε λίγα μόλις βήματα.

 1. Επιλέξτε τον προορισμό του ταξιδιού σας, τις επιθυμητές ημερομηνίες και ώρες ενοικίασης και κάντε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια κράτησης”.
 2. Εξερευνήστε τα μοντέλα αυτοκινήτων που παρέχουμε για να βρείτε το ιδανικό για τις δικές σας ανάγκες.
 3. Συμπληρώστε τα βασικά στοιχεία σας -όνομα, αριθμό τηλεφώνου, email και ημερομηνία άφιξης- για να ολοκληρώσετε την κράτησή σας.

Κράτηση τηλεφωνικά

Για πιο προσωπική εξυπηρέτηση, μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας τηλεφωνικά. Καλέστε στο (+30) 2310 600024 και η ομάδα μας θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Είμαστε διαθέσιμοι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30-20:00 και Σάββατο από τις 09:00-17:00 για να κάνουμε την εμπειρία κράτησης σας όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

2. Πώς θα παραλάβω το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό μου κατά την άφιξη;

Η διαδικασία για την παραλαβή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας εξαρτάται από τον προορισμό άφιξής σας. Για παράδειγμα, στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, το έμπειρο προσωπικό μας θα σας υποδεχθεί με μία ταμπέλα που φέρει το όνομά σας. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η υποδοχή πραγματοποιείται μέσα στην αίθουσα αφίξεων, ενώ από την άνοιξη και μετά, θα σας συναντήσουμε στο ειδικό σημείο συνάντησης ακριβώς έξω από τις αφίξεις. Ο οδηγός μας στη συνέχεια θα σας συνοδεύσει στα κοντινά γραφεία μας, μια σύντομη διαδρομή 8 λεπτών από το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Για προορισμούς εκτός Θεσσαλονίκης, θα σας παρέχουμε συγκεκριμένες οδηγίες για να διασφαλίσουμε μια ομαλή συνάντηση με τον οδηγό μας. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τη διαδικασία παραλαβής, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

3. Ποια είναι η διαδικασία για την παραλαβή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου μου;

Για να παραλάβετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα κατά την άφιξή σας στα γραφεία μας:

 • Η έμπειρη ομάδα μας θα προετοιμάσει γρήγορα και αποτελεσματικά το συμβόλαιο ενοικίασης αυτοκινήτου σας σε μόλις πέντε λεπτά.
 • Θα χρειαστεί να παρουσιάσετε δύο έγγραφα: ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης και ένα έγγραφο ταυτοποίησης των προσωπικών σας στοιχείων (είτε ταυτότητα είτε διαβατήριο).

Παρακαλούμε, επίσης, να έχετε κατά νου τις απαιτήσεις για τους οδηγούς:

 • Ο οδηγός πρέπει να είναι τουλάχιστον 23 ετών αλλά όχι μεγαλύτερος από 75.
 • Οι νέοι οδηγοί πρέπει να έχουν ένα έγκυρο δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον 2 χρόνια.

4. Ποια είναι η διαδικασία πληρωμής για την ενοικίαση αυτοκινήτου;

Η πληρωμή για την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και άμεση:

 • Κατά την υπογραφή του συμβολαίου στα κεντρικά μας γραφεία στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μπορείτε να πληρώσετε με μετρητά ή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα.
 • Δεν υπάρχουν επιπλέον τέλη κατάθεσης για οποιαδήποτε μέθοδο πληρωμής. Πληρώνετε μόνο το συμφωνημένο ποσό από την κράτησή σας.

Για τοποθεσίες εκτός Θεσσαλονίκης, ή για ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτων στο σταθμό της Θεσσαλονίκης, είναι απαραίτητο να έχετε μια πιστωτική κάρτα στο όνομα του οδηγού. Ένα συγκεκριμένο ποσό θα κρατηθεί ως εγγύηση, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου. Αυτή η εγγύηση είναι πλήρως επιστρέψιμη κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου χωρίς ζημιές. Αν απαιτείται εγγύηση, το ποσό θα κυμαίνεται μεταξύ €700 και €1200.

5. Υπάρχουν περιορισμοί κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου με την Ride & Drive;

Με την Ride & Drive έχετε απεριόριστα χιλιόμετρα χωρίς επιπλέον χρεώσεις, επιτρέποντάς σας να ταξιδεύετε ελεύθερα οπουδήποτε στη χώρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τους βασικούς περιορισμούς που ισχύουν:

 • Ταξίδια εκτός Ελλάδας: Η έξοδος του αυτοκινήτου από τη χώρα είναι ενάντια στους όρους της ενοικίασης. Δεν παρέχεται κάλυψη ασφάλειας εάν το αυτοκίνητο βγει εκτός συνόρων.
 • Ταξίδια με πλοίο: Επιτρέπεται να επιβιβαστείτε σε πλοίο για να ταξιδέψετε σε ένα νησί με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας, αλλά αυτό απαιτεί την προηγούμενη συγκατάθεση της Ride & Drive. Να είστε ενήμεροι ότι η κάλυψη ασφάλειάς μας δεν επεκτείνεται στα ταξίδια με πλοίο.

6. Υπάρχουν περιορισμοί χιλιομέτρων με τις ενοικιάσεις της Ride & Drive;

Η Ride & Drive προσφέρει ενοικιάσεις χωρίς όριο χιλιομέτρων, επιτρέποντάς σας να εξερευνήσετε την Ελλάδα χωρίς να ανησυχείτε για επιπλέον χρεώσεις. Είστε ελεύθεροι να ταξιδεύετε οπουδήποτε μέσα στη χώρα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το να πάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο έξω από την Ελλάδα απαγορεύεται από τους όρους της σύμβασης που θα υπογράψετε. Επιπλέον, δεν παρέχεται κάλυψη ασφάλειας για ταξίδια έξω από τη χώρα.

7. Πρόσθετες νυχτερινές χρεώσεις. Ποιες επιπλέον χρεώσεις ισχύουν για την παραλαβή ή την επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου κατά τις νυχτερινές ώρες με την Ride & Drive;

Υπάρχει μια επιπλέον χρέωση €20 για την παραλαβή ή την επιστροφή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου εκτός των κανονικών ωρών, συγκεκριμένα από τις 21:00 το βράδυ έως τις 08:00 το πρωί.

8. Ποια είναι η διαδικασία για την επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου;

Διαδικασία επιστροφής:

Ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο στα γραφεία της εταιρείας μας, την ημέρα και την ώρα που αναφέρονται στο συμβόλαιο. Μετά από μια σύντομη επιθεώρηση του αυτοκινήτου, εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές ή θέματα, μπορεί να διευθετηθεί μεταφορά στην επιλεγμένη τοποθεσία σας. Ωστόσο, παρακαλούμε να έχετε κατά νου ότι η μεταφορά είναι διαθέσιμη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, ανάλογα με τον προορισμό και την τοποθεσία. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις ενοικίασης από αεροδρόμια. Οι επιλογές μεταφοράς μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις.

 

Διαδικασία επιστροφής ειδικά για τη Θεσσαλονίκη:

Αν η πτήση σας είναι πολύ νωρίς το πρωί και πρέπει να επιστρέψετε το όχημα πριν τις 08:00 το πρωί, τότε υπάρχει μια ειδική διαδικασία επιστροφής του αυτοκινήτου, απευθείας στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, για την οποία θα ενημερωθείτε αναλυτικά κατά την άφιξη.

9. Ποιες είναι οι επιλογές ασφάλισης που παρέχει η Ride & Drive για τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα;

A) Η Ασφάλεια Μερικής Κάλυψης (CDW) περιλαμβάνεται στην τιμή κράτησης από προεπιλογή και είναι δωρεάν. Σε αυτή την περίπτωση, για οποιαδήποτε ζημιά στο αυτοκίνητο, είτε από ατύχημα είτε από φυσικές καταστροφές (π.χ. χαλάζι) θα χρεωθείτε έως ένα συγκεκριμένο ποσό, ανάλογα με την κατηγορία του αυτοκινήτου. Για τις κατηγορίες B1, C, η συμμετοχή σας είναι έως 700 € ζημιάς. Για τις κατηγορίες D, E, G, I η συμμετοχή σας είναι έως 1000 € ζημιάς. Για ορισμένες συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων όπως ντίζελ ή αυτόματο η συμμετοχή σας μπορεί να διαφέρει, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ενημερωθείτε αναλόγως μέσω ενός email επιβεβαίωσης κράτησης.

B) Η Ασφάλεια Πλήρους Κάλυψης (FDW) σας καλύπτει πλήρως για οποιαδήποτε εξωτερική ζημιά, εκτός από τις ρόδες και τα ελαστικά του αυτοκινήτου, κάτω από το αυτοκίνητο και το εσωτερικό (π.χ. καψίματα από τσιγάρο). Τα γυαλιά του αυτοκινήτου περιλαμβάνονται σε αυτό τον τύπο ασφάλισης. Η επιπλέον χρέωση για την Πλήρη Κάλυψη είναι μόνο 5 € ανά ημέρα για τις κατηγορίες B1, C και 7 € ανά ημέρα για τις κατηγορίες D, E, G, I.

 

Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

10. Τι συμβαίνει αν το αυτοκίνητο χαλάσει;

Όλα τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα της Ride & Drive έρχονται με 24ωρη οδική βοήθεια σε όλη την εθνική επικράτεια, που παρέχεται από μια αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία. Για μικροπροβλήματα όπως αλλαγή μπαταρίας, θα λάβετε βοήθεια από την υπηρεσία οδικής βοήθειας ή το κοντινότερο συνεργείο αυτοκινήτων, με όλα τα έξοδα επισκευής καλυμμένα από την εταιρεία μας.

 

Στην απίθανη περίπτωση σημαντικής μηχανικής ζημιάς στο αυτοκίνητο, να είστε βέβαιοι ότι το έμπειρο προσωπικό μας θα παραδώσει άμεσα ένα νέο αυτοκίνητο στην τοποθεσία σας!

11. Ποιες διαδικασίες ακολουθούνται σε περίπτωση οδικού ατυχήματος;

Αν βρεθείτε σε οδικό ατύχημα, να κάνετε τα εξής:

 • Μείνετε στον τόπο του ατυχήματος.
 • Καλέστε την εταιρεία μας για να αναφέρετε το περιστατικό.
 • Ειδοποιήστε την ασφαλιστική σας εταιρεία.
 • Αν εμπλέκονται άλλα οχήματα, ζητήστε από τους οδηγούς να επικοινωνήσουν με τις ασφαλιστικές τους εταιρείες και την αστυνομία εάν χρειάζεται.
 • Αν το αυτοκίνητό σας έχει υποστεί τόσες ζημιές ώστε να μην μπορεί να συνεχιστεί η οδήγηση, επισκεφτείτε τα γραφεία μας για αντικατάσταση.

12. Τι επιπλέον παροχές προσφέρει κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου με την Ride and Drive;

Η εταιρεία μας σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε τα εξής κατά την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας:

α) Μπορείτε να προσθέσετε έναν δεύτερο οδηγό με επιπλέον χρέωση 3 € ανά ημέρα.

β) Αλυσίδες χιονιού είναι διαθέσιμες με επιπλέον τέλος 3 € ανά ημέρα.

γ) Καθίσματα παιδιών κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού μπορούν παρέχονται για 3 € ανά ημέρα.

δ) Η ενοικίαση πλοηγού (GPS) είναι δυνατή με επιπλέον χρέωση 3 € ανά ημέρα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

13. Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης για τις κρατήσεις με τη Ride & Drive;

Μπορείτε να ακυρώσετε την κράτησή σας είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά μέσω του ιστοτόπου μας. Για κρατήσεις που χρειάστηκε να δοθεί προκαταβολή 10% μέσω κάρτας, όπως αυτές που έχουν γίνει εκτός Θεσσαλονίκης ή για συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων εντός Θεσσαλονίκης, παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι η προκαταβολή δεν είναι επιστρέψιμη.

14. Μπορώ να παρατείνω την κράτησή μου ή να αλλάξω τις ημερομηνίες;

Αν χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στις ημερομηνίες και τις ώρες που έχουν οριστεί στο συμβόλαιό σας, η Ride & Drive προσφέρει ευελιξία. Απλώς ενημερώστε την εταιρεία μας εκ των προτέρων και λάβετε έγκριση από το προσωπικό μας. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εξυπηρετήσουμε τέτοια αιτήματα, ωστόσο δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τη διαθεσιμότητα εκ των προτέρων. Κατά τις περιόδους αιχμής, η παράταση των κρατήσεων μπορεί να μην είναι πάντα εφικτή, αλλά θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σας εξυπηρετήσουμε.

15. Είναι υποχρεωτικό το παιδικό κάθισμα;

Για την ασφάλεια των παιδιών σας, συνιστώνται τα παιδικά καθίσματα για παιδιά μέχρι 36 κιλά και έως 13 ετών. Η χρέωση είναι 3 ευρώ ανά ημέρα.

16. Τι κάνει τη Ride and Drive μια κορυφαία επιλογή για ενοικιάσεις αυτοκινήτων;

Η Ride & Drive είναι μια ελληνική εταιρεία με 25 χρόνια εμπειρίας στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων. Φιλοσοφία μας είναι να καλλιεργούμε ισχυρές προσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας. Πολλοί από τους πελάτες μας έχουν εμπιστευθεί τις υπηρεσίες μας για χρόνια, χάρη στις ανταγωνιστικές μας τιμές, τη διαφάνεια στην τιμολόγηση χωρίς κρυφές χρεώσεις, τα απεριόριστα χιλιόμετρα και την άμεση οδική βοήθεια σε περίπτωση προβλημάτων με το αυτοκίνητο.

Αν έχετε οποιεσδήποτε περαιτέρω ερωτήσεις ή χρειάζεστε διευκρινίσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email στο info@rideanddrive.gr ή τηλεφωνικά στο (+30) 2310 600024 (Δευτέρα-Παρασκευή 08:30-20:00 και Σάββατο 09:00-17:00). Η ομάδα μας είναι πάντα πρόθυμη να σας εξυπηρετήσει.

Σας ευχόμαστε αξέχαστα ταξίδια και ελπίζουμε να σας υποδεχτούμε σύντομα!

08:30 – 20:00 (Monday – Friday)
09:00 – 17:00 (Saturday)
closed on Sundays and public holidays
15km Thessaloniki - Perea 57001 Thessaloniki Greece00302310600024info@rideanddrive.grRide And DriveRide And Drive
4.98 5 26