Λιτόχωρο

 

Το Λιτόχωρο Κατερίνης απέχει 23 χιλιόμετρα από την πόλη και την παραλία της Κατερίνης και 100 χλμ από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης από όπου και μπορείτε να παραλάβετε το οικονομικό ενοικιαζόμενό σας αυτοκίνητο.
Το Λιτόχωρο έχει πληθυσμό περίπου 7.000 κατοίκους και είναι μια ημιορεινή κωμόπολη του νομού Πιερίας με υψόμετρο 300μ. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού, στις ανατολικές απολήξεις του υψηλότερου βουνού της Ελλάδας και γνωστού σε όλους, Ολύμπου. Η πρώτη έγγραφη μνεία για το Λιτόχωρο έγινε στο πρώτο μισό του16ου αιώνα, όταν ο Άγιος Διονύσιος συνοδοιπόρος του Οσίου Νικάνορα της Μονής Ζάβορδας επισκέφθηκε την συγκεκριμένη περιοχή και ίδρυσε το ομώνυμο μοναστήρι. Το Λιτόχωρο Κατερίνης είναι δημοφιλής προορισμός για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν αναρρίχηση στον Όλυμπο, καθώς από εκεί ξεκινούν όλες οι προσπάθειες για την κατάκτηση της κορυφής του μυθικού αυτού βουνού. Στα βορειοδυτικά του Λιτοχώρου βρίσκεται η περίφημη και πολύ όμορφη Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου.
Το Λιτόχωρο λοιπόν, είναι ένας ξεχωριστός προορισμός για όσους θέλουν να δουν και να ζήσουν κάτι διαφορετικό στις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν έχετε παρά να ενοικιάσετε ένα οικονομικό αυτοκίνητο από την εταιρίας μας και από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μετά από περίπου μία ώρα οδήγησης θα είστε στην ημιορεινή και πολύ όμορφη κωμόπολη του νομού Πιερίας, που δεν είναι άλλο από το Λιτόχωρο Κατερίνης.

Προσφέρουμε ιδιωτική μεταφορά (transfer) από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης στο Λιτόχωρο